• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Chévre chaud

november 26, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

chevre chaudUgnsstekt surdegsbröd med chévreost, rödbetor, ruccola, honung och pinjenötter. En ljuvligt god, lyxig men ändå enkel fransk rätt. Passar lika bra som förrätt eller som en hel måltid.

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 skivor bröd (gärna surdegsbröd)
  • 4 skivor chévre
  • 200 g ruccola
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 st kokta rödbetor
  • ½ rödlök

Salladsdressing (vinägrett)

  • ½ tsk dijonsenap
  • ½ dl olivolja
  • 4 msk balsamvinäger
  • salt och peppar

Garnering

  • 4 msk pinjenötter
  • honung
  • balsamico

Gör så här:

  1. Blanda ihop vinägretten. Lägg ruccolan i en skål, ringla över vinägretten och blanda. Låt stå medan du förbereder övriga ingredienser.
  2. Stansa ut brödet till 4 rundlar. Använd en stansform, eller ett glas, som du trycker över brödet så att du får ut fyra runda brödskivor utan kanter.
  3. Värm ugnen till 200°.
  4. Skiva löken tunt, dela rödbetorna i klyftor. Halvera tomaterna.
  5. Fördela salladsmixen på fyra tallrikar. Lägg tomat, rödbetor och rödlök över salladen. Ringla balsamico över salladen.
  6. Lägg brödskivorna i en ugnsform, lägg chévreskivorna på brödet. Grilla mitt i ugnen i 4-5 min.
  7. Lägg bröden över salladen, ringla honung över och toppa med pinjenötter.

Tips – vill du ha lite extra ”grillyta” på chévren använd en gasbrännare försiktigt över osten.

Arkiverad under: Förrätt, Smårätter Taggad som: chevre, klassiker, pinjenötter, rödbeta, ruccola, surdegsbröd

Föregående « Krämig oxfilépasta
Nästa Kycklingkebab med pitabröd »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress