• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Cannelloni med ricotta och spenat

november 1, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

cannelloni med ricotta och spenat

God vegetarisk pastarätt som passar både till vardag och lite festligare tillfällen! Den kan enkelt varieras med valfri fyllning. Cannelloni är namnet både på tjocka rör av pastadeg och på den maträtt man kan laga av dem. Rören fylls, läggs i en form, täcks med en sås och gratineras i ugnen.

Ingredienser (6 portioner)

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 förpackningar finkrossad tomat (à 400 ml)
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 2 fryst bladspenat (à 400 g)
  • 2 ricottaost (à 250 g)
  • 1 burk crème fraiche
  • 2 pkt pastaplattor (à 250 g)
  • 2 paket mozzarellaost (à 125 g)
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och finhacka vitlöken. Fräs i 3 msk olja tillsammans med tomatpuré i en gryta. Tillsätt krossad tomat och vatten, låt puttra ihop cirka 5 minuter.
3. Tina och krama ur vätskan ur spenaten. Blanda spenaten med ricottaost och crème fraiche. Salta och peppra.
4. Fyll pastaplattorna med ricottasmet och rulla ihop till rullar.
5. Häll hälften av tomatsåsen i en långpanna. Lägg rullarna i pannan.
6. Häll över resten av såsen och toppa med smulad mozzarellaost.
7. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

Arkiverad under: Pasta Taggad som: cannelloni, mozzarella, ricotta, spenat

Föregående « Laxplanka
Nästa Kladdkaka med lakritstäcke »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress