• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Blåbärscheesecake med lakrits

februari 26, 2022 av Peter Hartzell Lämna en kommentar


Blåbär och lakrits är en ljuvlig kombo, här möts de två smakerna i en cheesecake!

Ingredienser (10-12 bitar)

Botten

  • 300 g digestive
  • 150 g smör
  • 2 tsk lakritspulver
  • ¼ tsk salt

Blåbärsfyllning

  • 3 gelatinblad
  • 125 g blåbär
  • 2 dl socker
  • 1 tsk citronsaft
  • 250 g färskost
  • 270 g crème fraiche
  • 1 vaniljstång
  • 1 krm salt

Garnering

  • 75 g blåbär

Gör så här

  1. Krossa kexen fint, för hand eller i matberedaren. Smält smöret och rör ned i kexkrosset tillsammans med lakritspulver och salt. Lägg bakplåtspapper i en kvadratisk form, ca 23×23 cm. Pressa ut kexblandningen i ett jämnt lager. Tryck gärna med botten av ett glas så att det blir ett jämnt lager. Ställ svalt.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 10 minuter. Koka upp blåbär, ½ dl socker och citronsaft i en liten kastrull och låt puttra i 5 minuter. Mixa med stavmixer och pressa genom en finmaskig sil. Kläm vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma blåbärsröran.
  3. Vispa färskost, crème fraiche, vaniljfrön, salt och resten av sockret till en slät kräm. Vänd ner blåbärsröran. Fördela den över kakbottnen och släta till ytan. Ställ i kylen i minst 6 timmar.
  4. Vid servering, skär i bitar och dekorera med blåbär.

 

Arkiverad under: Efterrätt Taggad som: blåbär, cheesecake, digestive, lakrits, vanilj

Föregående « Glass med kolasås av pecannöt
Nästa Pasta med lövbiff »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress